BAĞIMSIZ ÇOCUKLAR

Öğretmenimiz Arzu Özüdoğru ve Minik Dahiler Sınıfı öğrencileri 'İndependet Child' isimli eTwinning projesini yürütmeye başladılar. 

Bu proje ile öğrencilere okul öncesi gelişim alanlarından biri olan öz bakım becerilerini kazanabilmeleri için deneme fırsatları sunacağız. Bu sayede kendi işimi yapabilirim diyen BAĞIMSIZ ÇOCUKLAR olmalarına katkı sağlamış olacağız.

Bu projede okul öncesi gelişim alanlarından biri olan öz bakım beceri kazanımlarından yola çıkılarak hedefler belirlenmiş ve planlama yapılmıştır. Öğrencilerin başkalarına muhtaç olmadan gelişimine uygun olan konularda bağımsız davranmasını teşvik edici çalışmalar yapılacaktır. Ailelerin çocukların öz bakım becerilerini kazanabilmelerindeki tutumunu belirlemek için ön test uygulanacak. Ebeveynlerin yapılan çalışmaları desteklemesi, öğrenmenin kalıcı olması ve okul-aile ortak tutum belirlenmesi için bilgilendirme ve iş birliği yapılacaktır. Proje başında ön testler sonunda ise son testler yapılacak ve analizleri yapılacaktır. Öğrenciler farklı kültürden akranları ile tanışacak bireysel ve grup etkinlikleri yapacaktır.  Proje ortakları ile her ay düzenli ay sonu değerlendirme ve yeni ay planlama toplantıları yapılacaktır. Öğrenciler bu proje ile yaparak yaşayarak öğrenecek, yeni deneyimler kazanacaktır.


03-04-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 10  kişi beğendi